TUSAF 16. ULUSLARARASI KONGRE VE SERGİSİ BAŞLIYOR

Türkiye’de yüzde 20 pazar payıyla buğday tedarik pazarında özel sektör lideri olan ve “Türkiye’nin 500 Büyük Şirketi” sıralamalarında ilk 200’de yer alan Taban Gıda, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) iş birliği ile 11-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek “TUSAF 16.Uluslararası Kongre ve Sergisi”nin destekçileri arasında yerini aldı.  “İklim Değişikliği ve Küresel Salgın” teması ile düzenlenecek kongrede ulusal ve uluslararası 1000 delegenin ağırlanması bekleniyor. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın yer alacağı ve Taban Gıda’nın desteklediği kongrede, buğday ve un piyasaları, tarımda sürdürülebilirlik dinamikleri gibi önemli konular masaya yatırılacak.

Antalya’da düzenlenecek ve ‘’İklim Değişikliği ve Küresel Salgın’’ konusunun ele alınacağı organizasyonda un, makarna ve yem sanayicileri, tüccarları, tedarikçileri, değirmen makinecileri ve fırıncılık mamulleri üreticileri gibi birçok sektör paydaşı bir araya gelerek, hububat sektörünün güncel durumunu ve geleceğini değerlendirecek.  Sektörün önemli organizasyonlarından biri olan kongrede, iklim değişikliği, salgın sonrası hububat ve un piyasaları, tarımda sürdürülebilirlik dinamikleri, dünya tahıl politikaları ve ticaret konuları ele alınarak yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ortaya konulması hedefleniyor. “Sektörün en önemli kongresinin destekçisi olmak bizim için önemli bir sorumluluk.” diyen Taban Gıda CEO’su Hasan Hacıhaliloğlu, “Hububat sektörünün önde gelen kamu ve özel kurumlarıyla aynı çatı altında toplanarak sektör için atılması gereken adımları tartışacağız, çözüm yolları arayacağız. Üretimin desteklenmesi, un ihracatçılarının sorunlarının giderilmesi, sürdürülebilir tarım ve iklim değişikliğiyle mücadele oldukça önemli konular. Kongre sonrası, sektörü rahatlatmaya yönelik eylem planlarının belirlenmesi ve en kısa sürede uygulamaya alınması ile sektörün desteklenmesini umuyorum.” dedi.

Buğday tedarik pazarında özel sektör lideri Taban Gıda...

TUSAF 16.Uluslararası Kongre ve Sergisi’nin destekçileri arasında yerini alan buğday tedarik pazarında özel sektör lideri Taban Gıda, tahıl, yağlı tohum ve yem pazarının güçlü ve güvenilir tedarikçisi olmak ve global pazarlarda büyüme hedefi ile ürün yelpazesini ve tedarik pazarlarını sürekli genişletiyor. Yeni yatırımlarla tedarik zincirini güçlendirmeyi hedefleyen Taban Gıda, 2021 sonunda yüzde 25 büyümeyi planlıyor. Taban Gıda’nın hedefi buğday pazarında yakaladığı başarıyı, portföyündeki diğer ürün gruplarında da yakalayarak, yurt içinde olduğu gibi uluslararası pazarda da en güvenilir tedarikçi olarak ilk sıralarda yer almak. Farklı ürün grupları ile dünyanın birçok ülkesine talep ve ihtiyaç odaklı transit ticaret gerçekleştiren Taban Gıda’nın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Almanya, Arjantin, Brezilya, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, İsrail, İtalya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Lübnan, Meksika, Mısır, Polonya, Rusya, Romanya, Ukrayna bulunuyor.